ITU-UUM BERI PELUANG STAF PUSAT INTERNET 1 MALAYSIA (PI1M) MELAWAT UUM

Ditulis oleh Admin ITU on .

Pada 27 dan 28 Februari 2016 lalu, ITU-UUM telah menganjurkan Program Pembangunan Latihan untuk siri ke-3 kepada 13 orang Pengurus Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) di bawah projek kerjasama antara ITU-UUM dan NERA Infocomm (M) Sdn. Bhd.

Program yang dijalankan selama dua hari ini dimulai dengan Bengkel Designing Attractive Contents yang telah disampaikan oleh Encik Jasni Ahmad, Pensyarah dari Pusat Pengajian Teknologi Multimedia dan Komunikasi. Pada hari berikutnya, diikuti dengan Program Kelestarian bertajuk Pengurusan Kewangan dalam Kelangsungan Perniagaan oleh Puan Nadirah Hj. Samsuri, Penasihat Kewangan.

Program ini dirancang di adakan di UUM adalah bersempena dengan Discover UUM 2016 di mana peserta tidak ketinggalan untuk menerokai kecantikan kampus dan berkunjung ke Anjung Tamu.

Satu sesi yang sama juga akan diadakan kepada Penolong Pengurus Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) di Kedah, Selangor dan Putrajaya pada 12 dan 13 Mac 2016 nanti.

Sekian.

===============================