Lawatan Naib Canselor UNIMAS Dalam Kenangan

LAWATAN NAIB CANSELOR UNIMAS DALAM KENANGAN

Naib Canselor Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), YBhg. Prof. Dato' Dr. Mohamad Kadim Suaidi bersama delegasi seramai tujuh orang telah di sambut meriah semasa lawatan ke Welcome Centre baru-baru ini.

Taklimat mengenai penubuhan dan kepimpinan UUM telah menarik perhatian Naib Canselor UNIMAS dan delegasi yang banyak berkongsi idea.

Dato' Dr. Mohamad Kadim berkata "Idea yang sangat baik untuk memberi penerangan kepada tetamu mengenai universiti seperti latar belakang, sejarah, kejayaan dan sebagainya terutama kepada tetamu yang pertama kali melawat UUM". "Perhubungan Awam amat penting bagi sesebuah universiti dan idea menyambut tetamu di Welcome Centre UUM sangat berkesan", tambah beliau lagi.

Naib Canselor dan delegasi yang terdiri daripada Timbalan - Timbalan Naib Canselor, Pendaftar, Bendahari, Dekan - Dekan UNIMAS memberi pendapat yang positif semasa melawat Galeri, Bilik Mesyuarat Eksekutif, Loteng, Surau dan sekitar Welcome Centre.

Lawatan delegasi ini diiringi oleh Pengarah ITU-UUM, Allahyarham Prof. Madya Dr. Mohd Syazwan Abdullah bersama pegawai ITU dengan mengatur itinerari yang menarik bagi meraikan delegasi UNIMAS.

Terima Kasih dirakamkan oleh Dato' Dr. Mohamad Kadim serta delegasi UNIMAS kepada pihak UUM di atas hospitaliti yang diberikan.

"Jemputlah datang ke UNIMAS" kata Naib Canselor di akhir lawatan yang bersejarah ini.

===============================
DARIPADA:
ANJUNG TAMU
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT
CANSELORI
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA (UUM)